Skip to content
Portada » Consells per a la neteja efectiva de finestres de PVC

Consells per a la neteja efectiva de finestres de PVC

Llueix les teves finestres impecables amb aquests pràctics consells

Les finestres de PVC són una opció popular en molts habitatges gràcies a la seva durabilitat, eficiència energètica i facilitat de manteniment. No obstant això, per mantenir-les en òptimes condicions i garantir-ne la longevitat, és important saber com netejar-les adequadament. En aquest article, t’oferirem consells pràctics i efectius per a la neteja de finestres pvc a prop de Terrassa.

Netejant una finestra

Preparació per a la neteja

Abans de començar a netejar les finestres de PVC, és essencial reunir tots els materials necessaris. Necessitaràs:

 • Un cubell amb aigua tèbia
 • Sabó suau o un netejador específic per a PVC
 • Un drap suau o una esponja
 • Un raspall de cerres suaus
 • Una mànega o una ampolla d’esprai amb aigua neta
 • Tovalloles de paper o un drap de microfibra per assecar

Assegura’t d’evitar netejadors abrasius o esponges que puguin ratllar la superfície del PVC.

Pas a pas per a una neteja efectiva

 1. Elimina la pols i la brutícia superficial: utilitza un raspall de cerres suaus per eliminar la pols i la brutícia acumulada als marcs i les cantonades de les finestres. Aquest pas és crucial per evitar que la brutícia es barregi amb l’aigua i el sabó, la qual cosa podria dificultar la neteja.
 2. Prepara la solució de neteja: omple un cubell amb aigua tèbia i afegeix una mica de sabó suau. Barreja bé fins que es formi escuma. Si ho prefereixes, pots utilitzar un netejador específic per a PVC disponible a les botigues de subministraments per a la llar.
 3. Neteja els marcs de les finestres: submergeix un drap suau o una esponja a la solució de neteja i escorre’l lleugerament. Neteja els marcs de les finestres de PVC amb moviments suaus i circulars. Para atenció especial a les àrees amb taques o acumulació de brutícia.
 4. Esbandeix amb aigua neta: utilitza una mànega o una ampolla d’esprai amb aigua neta per esbandir els marcs de les finestres i eliminar qualsevol residu de sabó. Assegura’t d’esbandir bé per evitar que quedin marques de sabó a la superfície.
 5. Asseca els marcs: utilitza tovalloles de paper o un drap de microfibra per assecar els marcs de les finestres de PVC. Assecar bé les finestres ajuda a prevenir la formació de taques d’aigua i a mantenir els marcs brillants.
 6. Neteja el vidre: no oblidis netejar també el vidre de les finestres. Utilitza un netejador de vidre i un drap de microfibra per obtenir un acabat sense ratlles. Neteja el vidre amb moviments verticals i després horitzontals per assegurar-te de cobrir tota la superfície.

Finestra tancada

Consells addicionals per al manteniment de finestres de PVC

 • Neteja regular: per mantenir les teves finestres pvc a prop de Terrassa en les millors condicions, és recomanable netejar-les almenys una vegada cada tres mesos. Això ajudarà a prevenir l’acumulació de brutícia i a mantenir el seu aspecte brillant.
 • Revisió de segells i juntes: durant la neteja, aprofita per revisar els segells i juntes de les finestres. Si trobes alguna esquerda o dany, és important reparar-lo al més aviat possible per evitar filtracions d’aire o aigua.
 • Protecció contra els elements: si vius en una zona amb condicions climàtiques extremes, considera la possibilitat de protegir les teves finestres de PVC amb persianes o cortines exteriors. Això pot ajudar a prolongar la vida útil de les finestres i a mantenir-les en millor estat.

Productes recomanats per a la neteja de finestres de PVC

Al mercat, hi ha diversos productes específics per a la neteja de finestres de PVC que poden facilitar el procés. Aquí et deixem algunes recomanacions:

 • Netejadors específics per a PVC: aquests productes estan formulats per netejar de manera efectiva sense danyar la superfície del PVC. Busca’ls a les botigues de subministraments per a la llar o en línia.
 • Draps de microfibra: els draps de microfibra són ideals per netejar sense ratllar les superfícies. Són suaus, absorbents i reutilitzables, cosa que els converteix en una opció ecològica i econòmica.
 • Raspalls de cerres suaus: un bon raspall de cerres suaus és útil per eliminar la pols i la brutícia de les cantonades i els vores de les finestres. Assegura’t de triar un que no sigui massa rígid per evitar ratllar el PVC.Finestral

La neteja i el manteniment regular de les teves finestres pvc a prop de Terrassa són essencials per garantir-ne la durabilitat i bon aspecte. Seguint aquests consells i utilitzant els productes adequats, podràs mantenir les teves finestres de PVC en perfectes condicions durant molts anys. Recorda que la neteja regular no només millora l’aparença de les teves finestres, sinó que també contribueix a la seva eficiència i funcionalitat a llarg termini.

kit-digital