Skip to content
Portada » És important que en finalitzar la instal·lació de les finestres d’alumini es comprovi que obren i tanquen correctament?

És important que en finalitzar la instal·lació de les finestres d’alumini es comprovi que obren i tanquen correctament?

Sí, és molt important comprovar que les finestres d’alumini tanquen correctament una vegada que s’ha completat la instal·lació. La verificació del tancament adequat de les finestres és essencial per a garantir la seva funcionalitat, eficiència energètica, seguretat i comoditat en la teva llar. Si es realitza una instal·lació de finestres d‘alumini, han de fer-se comprovacions abans de donar el treball per finalitzat, de fet, un tancament adequat de les finestres és crucial per a aconseguir un bon aïllament tèrmic.

Si les finestres no tanquen correctament, poden provocar l’entrada de corrents d’aire no desitjades, la qual cosa resulta en pèrdua de calor durant els mesos freds i entrada d’aire calent durant els mesos càlids. Això pot augmentar la càrrega de calefacció i refrigeració de la teva llar, la qual cosa es tradueix en un major consum d’energia i costos més alts.

Quant a l’aïllament acústic, les finestres que tanquen bé ajuden a reduir l’entrada del soroll exterior, ja que proporcionen un segellament hermètic que minimitza la transmissió de sorolls no desitjats, com el trànsit del carrer, les sirenes o la bullícia de la ciutat. Això contribueix a crear un ambient més tranquil i confortable a l’interior de la teva llar.

Si en la instal·lació de finestres d’alumini no es comprova el tancament de manera adequada, poden ser més susceptibles als intents de robatori o intrusió no autoritzada. Un bon tancament assegura que les finestres estiguin ben assegurades i dificulta la seva obertura des de l’exterior.

Quines altres comprovacions es realitzen en acabar la instal·lació de les teves finestres d’alumini?

En finalitzar la instal·lació de les finestres d’alumini, és recomanable realitzar una verificació minuciosa, per a assegurar-se que les finestres es tanquin correctament, sense deixar espais entre el marc i la fulla. Verificant que els mecanismes de tancament, com els pestells i els panys, funcionin correctament. Si trobes alguna anomalia, és important informar l’instal·lador perquè puguin prendre mesures correctives immediatament.

Realitzar aquesta comprovació inicial et permetrà identificar i solucionar qualsevol problema relacionat amb el tancament de les finestres, abans que puguin tenir un impacte negatiu en l’eficiència energètica, seguretat o comoditat de la teva llar.

Si apareixen problemes d’infiltració d’aire, entrada de fred i calor, entrada de soroll, no tanquen bé, hi ha pèrdua de l’eficiència energètica o s’observa un desgast prematur, és recomanable prendre mesures per a solucionar el problema de tancament de les finestres. Això pot incloure ajustar o reemplaçar els segells, ajustar els mecanismes de tancament o, en casos més greus, considerar la substitució de les finestres per unes noves. És important consultar amb professionals especialitzats en la instal·lació de finestres d’alumini, per a avaluar la situació i determinar la millor solució en funció de l’estat de les finestres i les teves necessitats específiques.

kit-digital